Channel LCGW [OPGEHEVEN]

Landelijk channel

Vraag

17 november 2020
Profielfoto van Geeske Visser
Opbouwwerk

“Zijn projecten in het welzijnswerk te omvatten in een systeem/programma? Hoe doe jij dat? Hoe hou jij overzicht op je werk? Hoe navolgbaar ben jij in je project? En hoe doe je dat met de individuen? Met welk systeem/format werk jij?”

Toelichting

Wij als opbouwwerkers, jongerenwerk, mantelzorg/ouderenwerk en vrijwillige inzet van gebiedsdeel Gebiedsdeel Wolvega zijn op zoek naar een goed systeem/format om mee te werken. In dit systeem/format willen we onze projecten kwijt kunnen en onze processen goed kunnen weergeven. Tegelijkertijd willen we niet dat onze vrijheid van handelen in het gedrang komt. Wat zijn de ervaringen? 

Profielfoto van Bianca Boender
Directeur methodiekontwikkelaar/trainer

@Dimitri Hiy heeft hier ervaring mee!

Profielfoto van Bernard Kloostra
Adviseur

Hoi Geeske,

Ik kan je het systeem van ons (Tintengroep) wel laten zien als je dat leuk vind.
Jan Wim ken je ook, die werkt er dagelijks mee en heeft ook meegedacht in de ontwikkeling.
Wij hebben een collectieve werkwijze ontwikkelt die we digitaal ondersteunen.

We zijn nu aan het door ontwikkelen om een goede registratie van vrijwilligers en een matchingsmodule tussen inwoners en vrijwilligers te realiseren. Daarna willen we de leerervaringen daarvan meenemen in het registratie van mantelzorgers.

Gr Bernard

Profielfoto van Emil Woltinge
Opbouwwerker, Jongerenwerker, coach en ZZP'er

In Groningen (WIJ-Groningen) gebruikt(e) men WIZ, binnen die applicatie is zowel individuele hulpverlening te registreren, als ook projecten in een module "omgevings gerichte aanpak". Op zich en redelijk systeem om mee te werken, waar je allerlei bruikbare info in kwijt kan, tijdspad kan aanbrengen, acties en vervolgacties kan inplannen en waarmee ons werk ook eenvoudig overdraagbaar wordt, mocht er iemand vertrekken of uitvallen.

Veel organisaties werken met Myneva (voorheen Regas), maar dat is wat minder gebruiksvriendelijk voor opbouwwerk, jongerenwerk en meer ingericht op registratie van individuele hulpverlening.

Er zijn inmiddels wel meer applicaties die worden ingezet, maar met bovenstaande heb ik ervaring.

Profielfoto van Sabine Wensink
Projectleider ExpEx Haaglanden / projectleider ervaringsdeskunsigheid Xtra

Hi Geeske,
Wij werken binnen Xtra sinds kort met RegiCare. Alles wat we hiervoor hebben geprobeerd binnen de organisatie was erg lastig mee te werken als opbouwwerker. Ik ben best te spreken over dit systeem. Mijn insziens is het nooit het leukste onderdeel van het werk, maar door het te doen kun je ook zelf beter je succesverhalen registreren. Leuk voor jezelf, de orgaisatie en de opdrachtgever dus.

Succes met het vinden van een passend systeem!
Groet, Sabine

Profielfoto van Francis Nievelstein
Kwaliteitsfunctionaris / interne privacy coördinator

Hoi Geeske, ik heb zelf goede en prettige ervaringen met Nedap ONS, hierbij komen alle processen aan bod van rapportage, werken aan doelen, documenten, tijdsregistratie tot financiering. Daarnaast vind ik persoonlijk een heel prettig en overzichtelijk werkbaar systeem met tevens de mogelijkheden om met collega's te communiceren.

Succes met je zoektocht!

Hartelijke groet, Francis

Profielfoto van Elaine Summ
Ervaringsdeskundige

Hoi Geeske,
RegiCare van AdSysCo is een goed en uitgebreid systeem die goed aansluit op je vraag. Dit systeem laat goed alle processen zien, rapportages kunnen er uitgehaald worden en een koppeling met Positieve Gezondheid kan er worden gemaakt. Als je wil, kan ik je vraag doorzetten. Hoor het groetjes Elaine

Profielfoto van Guus Montenegro
Ambassadeur samenleven sociaal domein

Hoi Geeske wij in Langedijk/Heerhugowaard werken met DAS systeem heel goed inzetbaar voor individu als wel groep als wel project proces bewaking. Groetjes Guus Montenegro